Şedinţă cu scântei la Primăria Capitalei. Silvia Radu cere demisia lui Mihai Moldovanu

Embed:

Şedinţă cu scântei la Primăria Capitalei. Edilul interimar i-a cerut şefului Direcţiei Sănătate, Mihai Moldovanu, să-şi dea demisia. Scandalul s-a iscat după ce Silvia Radui l-a surprins, în timpul unui control inopinat, pe şeful direcţiei împreună cu mai mulţi medici, la o petrecere organizată în timpul orelor de muncă, la Spitalul municipal numărul 1. 

"Vă duceţi acolo şi chefuiţi şi nu aveţi nicio responsabilitate. - Nu e adevărat, era ora mesei şi aţi putut şi dumneavoastră să vă aşezaţi cu noi la masă, dacă pretindeţi că noi stăteam.
- Nu este normal să faceţi aşa chefuri în timpul zilei. - Cu ce chefuri? Că erau acolo trei plăcinte? - Nu erau plăcinte. - Este absolut anormal ca să fie raţe nu ştiu de care vă zic sincer, eu nu am văzut aşa chefuri în viaţa mea", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Presa a scris că printre cei prezenți la cheful, organizat săptămâna trecută la spitalul numărul 1, era şi liderul aleşilor locali liberali, Ion Cebanu. Acesta a declarat pentru deschide.md că nu era vorba despre un chef, dar nu a negat că s-a consumat alcool. Totuşi, astăzi, Cebanu a schimbat macazul. 

"- Alcool era pe masă? -Nu era, ca să epuizăm odată acest subiect", a afirmat liderul fracţiunii PL din CMC, Ion Cebanu.

Directorul Spitalului Clinic Muncipal Nr. 1 a recunoscut că după ședința Consiliului Administrativ a fost organizat și un prânz la care, însă, nu s-au consumat băuturi alcoolice.

"Masa a fost pregătită din banii mei personali. Atunci când la tine vin superiorii și este ora de masă, la noi, la moldoveni, este o tradiție să îi propui", a spus directorul Spitalului Clinic Municipal nr. 1, Iurie Dondiuc.

Silvia Radu şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de decizia Direcţiei Sănătate de a aloca bani unei pensiuni de la Vadul lui Vodă.

"- Faceţi cheltuieli bugetare la Vadul lui Vodă, de zeci de milioane de lei pentru ca să vă faceţi sală de conferinţe şi baze de odihnă când spitalele nu sunt reparate. - Dumneavoastră sunteţi împotrivă ca lucrătorii medicali să aibă o zonă? - Eu sunt împotrivă ca copiii să stea în condiţii mizerabile, împotriva la asta eu sunt şi sunt împotriva ca veceurile din maternităţi să nu funcţioneze", a menționat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Edilul s-a arătat nemulţumit şi de faptul că vizitatorii, care vin la spital, sunt obligaţi să cumpere papucei de unica folosinţă. Ea consideră că administraţia spitalelor face în aşa mod business pe seama oamenilor.

Silvia Radu i-a cerut lui Moldovanu să plece din funcţie benevol. 

"Cred că fiecare dintre voi trebuie să tragă concluzii din ceea ce s-a întâmplat. Şi cred că ar fi un gest de bărbăţie şi onoare să-mi fie prezentată demisia astăzi", a zis primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

"În opinia mea eu îmi îndeplinesc atribuţiile şi rezultatele mele puteţi să le vedeţi pe parcursul anilor de când activez", a precizat şeful Direcţiei Sănătate Chișinău, Mihai Moldovanu.

Primarul interimar al Capitalei a anunţat iniţierea unei anchete de serviciu la Direcția Sănătate în cadrul căreia va fi verificată activitatea economico-financiară a instituției din ultimii doi ani. 

Ancheta se va încheia în data de 15 februarie.

Lasă un comentariu