Şeful biroului BERD în Moldova, Dmitri Gvindadze, susţine acţiunile Guvernului

Embed:

Cumpărarea de către Guvern a acţiunilor băncilor cu probleme va avea un impact pozitiv. De această părere este şeful biroului BERD în Moldova, care susţine că procesul va duce şi la atragerea unor investitori străini strategici. Oficialul consideră că cei care au criticat decizia ar avea motive politice.

"Scopul final al naţionalizării este să se aducă în Republica Moldova un investitor sau mai mulţi investitori cu reputaţie, strategici, financiari, care să aibă nişte scopuri de lungă durată. Apropro, recent comentarii privind naţionalizarea, unele dintre ele au fost greşite din punct de vedere conceptual, altele au fost excesiv de politizate", a spus şeful biroului BERD în Moldova, Dmitri Gvindadze.

Săptămâna trecută, Parlamentul a permis Guvernului să cumpere acţiuni de la Moldova Agroindbank şi Moldindconbank, după ce Banca Naţională a pus instituţiile sub supraveghere specială.

BNM a stabilit că instituţiile au încălcat normele şi au acționau concertat, obținând o cotă considerabilă de participație din capital fără acordul prealabil în scris al Băncii Centrale. Executivul urmează să vândă, ulterior, acţiunile. 

Lasă un comentariu