Sergiu Boldirescu este eroul satului Hârtop. Preotul din localitate a instituit burse pentru cei mai buni elevi, organizează prânzuri pentru enoriaşi şi ajută vârstnicii

Embed:

De 15 ani este un adevărat erou pentru întregul sat. Vârsta şi prejudecăţile nu l-au descurajat să facă schimbări şi să ajute oamenii aşa cum ştie el mai bine. Vorbim despre Sergiu Boldirescu, preotul din satul Hârtop, raionul Floreşti care a instituit burse pentru cei mai buni elevi, organizează prânzuri pentru enoriaşi după fiecare slujbă, ajută vârstnicii şi lista nu se încheie aici.   

Este o slujbă religioasă obişnuită. Doar că în satul Hârtop, după încheierea serviciului divin, copiii primesc bani. 

Ideea de a le oferi câte un premiu celor mai buni elevi îi aparţine preotului Sergiu Boldirescu. 

Sergiu Boldirescu a venit la biserica din sat acum 15 ani. Din start  a încercat să schimbe lucrurile, chiar dacă unii erau sceptici că un preot atât de tânăr se va descurca.

Un prânz la care participă tot satul după slujbă, este un lucru obişnuit la Hârtop. Produsele sunt cumpărate din donaţiile făcute pentru biserică. Anul trecut, preotul a dat startul construcţiei unei cantine chiar lângă lăcaşul sfânt cu o capacitate de o sută de locuri. 

Biserica organizează şi cercuri de creaţie pentru copii. Aici adolescenţii învaţă să brodeze şi chiar să ţese covoare.

Iar o echipă de voluntari, ghidată de preot, împarte hrană familiilor defavorizate şi îi ajută prin gospodărie.

Maria Rabia are 80 de ani. Femeia se mişcă greu şi practic nu aude. Ea este extrem de recunoscătoare pentru ajutorul oferit de tineri.

Preotul Sergiu Boldirescu are un vis. El vrea să construiască lângă biserică un azil pentru copiii orfani.

Lasă un comentariu