Sergiu Mocanu: Interlopul Grigore Karamalak și penalul fugar Renato Usatîi finanțează activitatea postului de televiziune Jurnal TV

Embed:

Interlopul Grigore Karamalak și penalul fugar, Renato Usatîi sunt cei care finanțează activitatea postului de televiziune Jurnal TV. Declarația îi aparține liderului mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, care susţine că pe lângă sponsorizare, Usatîi asigură postul TV și cu mai mult conținut mediatic provenit din Rusia.

Contactat telefonic de postul nostru de televiziune, directorul Jurnal TV, Val Butnaru a refuzat să comenteze declarațiile lui Mocanu. 

Mocanu susţine că aceiași oameni se află și în spatele postului BTV de la Bălți, dar și a portalului de știri Independent.md.

"Jurnal TV, Bălți TV, site-ul Independent au ajuns total în mâinile grupărilor criminale de la Moscova. La ora actuală, Jurnal TV este finanțat din banii lui Karamalak, prin Usatîi, iar Usatîi pune la dispoziția Jurnal TV nu numai bani pentru întreținerea acestui post de televiziune, ci și contenturi învechite de la unele televiziuni din Rusia, așa cum este emisiune apărută nitam-nisam pe Jurnal, "barîșnea-krestianka", a spus preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu.

Declaraţiile lui Mocanu sunt demonstrate şi de faptul că în ultima perioadă, Renato Usatîi este prezentat deseori pozitiv, în știrile și emisiunile de la Jurnal TV.

Presa a scris în repetate rânduri despre prietenia dintre Karamalak și Renato Usatâi, liderul formaţiunii Partidul Nostru. Ultimul a recunoscut că este vecin cu Karamalak la Moscova şi se află cu acesta în relaţii bune.

Mai mult, pe internet au apărut şi fotografii în care cei doi pozează împreună. Totodată, anterior s-a scris și despre faptul că ambii ar controla din umbră activitatea unui centru comercial din Capitală.

Grigore Karamalak, alias Bulgaru, cel care a comandat asasinarea lui Vlad Plahotniuc, este un interlop anunţat în căutare internaţională încă în 1998. El este învinuit de un şir de infracţiuni grave şi deosebit de grave comise la sfârşitul anilor 90. În Moldova, "Bulgaru" a condus o grupare criminală care ar fi comis mai multe omoruri, jafuri şi acte de banditism.

Acum trei ani, dosarul interlopului a fost transmis ilegal autorităţilor din Rusia, care l-au achitat. Potrivit unei investigaţii a Ziarului de Gardă, în 1996, "Bulgaru" l-a susținut la scrutinul prezidențial pe Petru Lucinschi.

Într-un interviu acordat presei ruse, Karamalak a declarat că a finanțat şi electorala Partidului Comuniștilor din Moldova.

Șapte ani mai târziu, revista Forbes Rusia a scris despre intenția lui Bulgaru de a se lansa în politica din Moldova cu ajutorul unei formațiuni politice din ţară, pe care o finanța.

Presa a mai scris că, în 2010, interlopul a finanțat campania electorală a Partidului Umanist, condus de Valeriu Pasat, care a declarat însă că nu are niciun fel de relații cu Grigore Karamalak.

Totuşi, potrivit presei ruse, Pasat a participat la mai multe întâlniri cu alegătorii, organizate de Karamalak.

Lasă un comentariu