Sergiu Sîrbu: Viitorii funcţionari publici ar putea fi obligaţi să prezinte certificate de integritate, înainte de a ocupa o funcţie în instituţiile publice

Embed:

Viitorii funcţionari publici ar putea fi obligaţi să prezinte certificate de integritate, înainte de a ocupa o funcţie în instituţiile publice. Documentul va conţine informaţii privind averile confiscate, restricţii privind incompatibilitatea funcţiei sau conflictul de interese.

Declaraţia a fost făcută, astăzi, de vicepreşedintele PDM, Sergiu Sîrbu, care a precizat că de acest certificat nu vor avea nevoie actualii funcţionari publici.

"Nu este o restricţie sau o împiedicare de a candida, este doar un certificat aşa cum sunt şi alte certificate, de exemplu declaraţia de avere. Această autoritate va elibera absolut la toţi acest document care va conţine: informaţii privind averile şi proprietăţile confiscate, informaţii privind incompatibilităţile constatate, informaţii cu privire la conflictele de interese constatate, informaţii privind anumite limitări şi restricţii de a ocupa o anumită funcţie constatată", a declarat vicepreşedintele PDM, Sergiu Sîrbu.

Sergiu Sîrbu a mai menţionat că certificatul va fi eliberat de Autoritatea Naţională de Integritate în termen de cel mult 15 zile. Proiectul a fost elaborat de democraţi şi înregistrat în Parlament. Documentul urmează să fie examinat şi supus votului.

Lasă un comentariu