Servicii la îndemână pentru locuitorii raionului Străşeni. Primul ghişeu unic din ţară a fost inaugurat astăzi

Embed:

Gata cu rândurile infernale şi umblatul pe drumuri. Primul ghişeu unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis, astăzi, în oraşul Străşeni. Acum, toţi locuitorii raionului îşi pot perfecta aici buletinele de identitate, paşapoartele, actele pentru locuinţă şi automobil şi îşi pot înregistra afacerile.

Într-o singură instituţie, oamenii vor beneficia de aproximativ o mie de servicii publice. La inaugurarea centrului a participat premierul Pavel Filip, care a menţionat că astfel se va reduce birocraţia din instituţiile statului. 

Centrul multifuncţional din Străşeni are 21 de angajaţi, care vor presta serviciile preluate de la întreprinderile de stat Cadastru şi Registru, Serviciul Stare Civilă, Camera Înregistrării de Stat şi Camera de Licențiere. Toate procedurile sunt digitalizate, iar actele pot fi obţinute, astfel, mult mai simplu.

"Preţurile actuale nu vor fi modificate. În schimb, s-au eliminat o serie de documente pentru care cetăţenii nu o să mai plătească. În final, el vor economisi şi bani, şi timp pentru serviciile cerute", a spus directorul Agenţiei Servicii Publice, Sergiu Răilean.

Premierul Pavel Filip a declarat că, în următoarele şase luni, câte un astfel de centru urmează să fie deschis în fiecare raion din ţară, iar trei la Chişinău.

"Acest lucru este unul important, pentru că unul din obiectivele acestui Guvern, este să ne apropiem de cetăţeni cât mai mult, inclusiv prin oferirea serviciilor publice. Acuma venind aici, nu mai trebuie să mai iei un certificate de la o instituţie a statului, precum, spre exemplu de la Cadastru spre a-l prezenta la Registru", a menționat premierul. Pavel Filip.

Locuitorii din Străşeni sunt mulţumiţi că nu mai trebuie să meargă la diverse instituţii pentru a-şi perfecta actele.

Amenajarea ghişeului unic din Străşeni a costat aproape şase milioane de lei. Următorul centru multifuncţional va fi deschis la Ceadîr-Lunga. Agenția Servicii Publice a fost creată de Guvern la sfârşitul lunii aprilie şi este parte a reformei administrației publice centrale, care are drept scop depolitizarea instituțiilor de stat.

Lasă un comentariu