Serviciu popular. Plătesc pentru a susţine examenul auto în ce zi vor

Embed:

Noul serviciu de programare urgentă la examenul auto este tot mai solicitat. Potrivit angajaţilor Secţiei de Calificare a Conducătorilor de vehicule din Chişinău, luna trecută, întreprinderea Registru a primit cu aproape 500 de cereri mai mult decât în martie, când a fost introdusă această opţiune. Zeci de oameni vin cu noaptea-n cap pentru a reuşi să susţină proba în ziua în care doresc.

Astăzi, la ora cinci dimineaţa, aproape 20 de persoane au făcut coadă pentru a face programare urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere.

Chiar dacă vin cu noaptea-n-cap şi se înscriu în listă, nu toţi reuşesc să susţină proba practică în aceeaşi zi.

"Poate să fie şi persoane care să nu fie admise în ziua respectivă, dar capacitatea subdiviziunii Chişinău pentru programarea urgentă este la 40 de persoane. Pentru alte subdiviziuni capacitatea este cu mult mai mică, respectiv, după numărul de examinatori, după numărul de vehicule", a spus şeful adjunct permise de conducere, Vladimir Răilean.

Primăvara creşte numărul persoanelor care vor să obţină un permis de conducere. Totodată devine tot mai popular noul serviciu programare urgentă. Oamenii plătesc câte 300 de lei pentru a susţine examenul în ziua în care îşi doresc ei fără a aştepta câte două luni.

Serviciul de programare urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere a fost pornit de la întâi martie. Într-o singură lună, numărul celor care au susţinut examenul practic a crescut cu aproape 500 de persoane faţă de lunile precedente.

"Vor să ridice permisul şi să plece să-şi facă studiile peste hotare. S-a încălzit afară, pe timpul iernii unii au temeri de a face studiile şi obţine permisul. În perioada de vară nu fac multe persoane instruirea", a afirmat şeful adjunct permise de conducere, Vladimir Răilean.

Luna trecută, 6.005 persoane din ţară au susţinut examenul teoretic, iar aproape 7.500 - cel practic.

Lasă un comentariu