Menu

Sexologia în era informațională

"În URSS nu există sex" este o frază care mult timp se vehicula în Uniunea Sovietică, așa că subiectul a fost mult timp unul tabu. Acum lucrurile s-au schimbat, trăim în era informațională și putem găsi orice informație la un click distanță sau la diverse seminare și chiar din cărți.

Renumitul sexolog rus, Alexandr Poleev, a fost la Chișinău și ne-a povestit mai multe la acest subiect.

Medicul-sexolog rus Alexandr Poleev, a fost la Chișinău pentru un curs practic dedicat psihologilor, sexologilor. El a povestit despre importanța cunoașterii sexologiei și informării corecte.

Statisticile arată că, 35 la sută dintre femei au un libido scăzut și nu primesc plăcere de la actul sexual. În diferite surse pe internet sau cărți se recomandă întărirea mușchilor vaginali prin exerciții. Sexologul spune, că acestea nu au întotdeauna efect.

Bărbații cel mai des suferă de ejaculare prematură sau disfuncții erectile, iar cauzele sunt diverse. 

Fie din necunoaștere sau pentru că le e rușine, mulți se informează cel mai des de pe internet sau anumite forumuri anonime. În capul listei sunt tinerii, care sunt și cei mai vulnerabili, spune sexologul.

Un studiu recent a constatat că terapia în cazul problemelor sexuale a fost eficientă chiar pentru și pentru cei care suferă de cancer de prostată și disfuncții erectile.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.