Sezonul conservelor. Luna august este perioada cea mai bună pentru a pregăti murături

Embed:

Gata cu vacanţa. Aşa cum vara este pe sfârşite, gospodinele din ţară au început să facă murături şi conserve, ca să-şi umple beciurile cu provizii pentru iarnă. Şi dacă oamenii de la sate au toate cele necesare în grădini, atunci cei de la oraşe cheltuiesc sute de lei pentru a cumpără legumele şi verdeţurile.

Olesea Cojocaru deţine o pensiune în satul Butuceni din apropierea complexului Orheiul Vechi. Femeia spune că anual găzduieşte sute de turişti străini, care rămân impresionaţi de bucatele sale. În această perioadă, gospodina îşi face provizii pentru iarnă şi pregăteşte murăturile, de care, spune ea, este foarte mândră.

Gospodina susţine că nicio roşie din grădina ei nu se pierde. Din cele care s-au copt prea mult femeia face sos picant.

Şi dacă Olesea Cojocaru face murăturile din legumele pe care le creşte în grădină, atunci gospodinele din Capitală, care locuiesc la bloc, sunt nevoite să cumpere produsele necesare. În această perioadă, un kilogram de roşii costă între cinci şi opt lei.

Cei care vor să cumpere, însă, murăturile deja gata din magazin, trebuie să scoată din buzunare pentru un borcan de jumătate de litru de roşii murate aproximativ 30 de lei.

Lasă un comentariu