Sfârşit tragic pentru un bărbat din raionul Sîngerei. Acesta a fost împuşcat mortal în timpul unei partide de vânătoare

Embed:

Sfârşit tragic pentru un bărbat de 48 de ani din raionul Sîngerei. El a fost împuşcat mortal în timpul unei partide de vânătoare, după ce arma unui coleg s-a descărcat accidental. Tragedia s-a produs în această dimineaţă, în preajma localităţilor Chişcăreni şi Nicolaevca. 

Potrivit Poliţiei, bărbatul de 48 de ani şi alţi trei colegi au mers la vânat fazani, având toate actele în regulă. Toţi patru se pregăteau să se întoarcă acasă, în momentul în care s-a produs tragedia. Arma s-a descărcat după ce unul dintre vânători a încercat să urce în automobil.

"Din neatenţie, cureaua armei de vânătoare s-a agăţat de o piesă a automobilului fiind practic smulsă din mână la contactul cu pământul sa produs focul şi respectiv a fost rănit vânătorul din automobil", a spus șeful direcției Securitate Publică IGP, Marin Maxian.

Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă, dar s-a stins la scurt timp pe patul de spital.

"Echipa noastră multidisciplinară s-a ocupat cu bolnavul la început cu măsurii de resuscitare cardio-respiratorii şi cerebrale la care el nu a reacţionat. La orele 11 şi 48 a fost constatat deces biologic", a zis șeful secția Terapie Intensivă a Spitalului raional Sîngerei, Serghei Pritula.

Bărbatul care a murit era căsătorit şi avea doi copii.

"M-a sunat fiica şi a zis că Vitalic o murit. Eu m-am gândit că o nimerit în accident cu maşina, dar el e tare atent. Când m-am dus la spital la morgă acolo am aflat că l-au împuşcat", a zis soacra victimei Parascovia Patic.

Proprietarul armei care s-a descărcat accidental are 57 de ani şi deţine carnet de vânător din anul 1991. El a fost reţinut pentru 72 de ore.

"În timpul deplasării spre vânătoare, în timpul vânătorii respectiv de la vânătoare categoric este interzis ca arma să fie înarmată. Arma trebuie să fie dezarmată şi pusă în husă. Fapt care noi vedem că a fost practic ignorat de acest vânător", a spus șeful direcției Securitate Publică IGP, Marin Maxian.

Anul trecut, au fost înregistrate două decesuri în timpul partidelor de vânătoare. Ambele s-au produs în raionul Cimişlia.

Lasă un comentariu