Sfidează autorităţile. Pe străzile Capitalei au apărut gherete noi

Embed:

Mai mulţi agenţi economici sfidează autorităţile Capitalei. Deşi Primăria susţine că a stopat eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru gherete şi rulote, pe unele străzi din oraş au apărut noi unităţi comerciale de acest fel. Chiar şi aşa, municipalitatea susţine că ţine situaţia sub control şi că va evacua gheretele ilegale.

12 gherete pe o distanţă de aproape 50 de metri. Peste noapte, tabloul a fost completat cu încă un butic, al treisprezecelea la număr, ridicat în locul unde cândva era gazon. Paradisul gheretelor se află la intersecţia străzii Teilor cu bulevardul Dacia, chiar în apropiere de Pretura Sectorului Botanica, autoritate care eliberează autorizaţii pentru astfel de construcţii

Locuitorii din zonă susţin că noua gheretă a fost instalată la sfârşitul lunii august. 

Pretorul sectorului Botanica susţine că a oferit agentului economic doar spaţiul, nu şi autorizaţia de funcţionare. 

"Nu este săvârşită nicio ilegalitate. Cu atât mai mult că în cazul dat este şi o dispoziţie de evacuare. Şi agentul Economic este informat, până luni el trebuie să o evacueze benevol", a spus pretorul sectorului Botanica, Oleg Rățoi.

Şi locuitorii de pe strada Trandafirilor din sectorul Botanica s-au pomenit, peste noapte, cu o nouă rulotă în apropierea unui teren de joacă pentru copii.

Proprietarul rulotei nu a fost de găsit pentru comentarii. În acest caz, pretorul sectorului Botanica afirmă că nu cunoaşte nimic despre apariţia gheretei.

"Despre rulota care aţi spus dumneavoastră nu cunosc. Eu mă informez şi vă spun. Nu pot să spun despre ce nu cunosc. Sincer, foarte sincer", a zis pretorul sectorului Botanica, Oleg Rățoi.

Locuitorii oraşului sunt nemulţumiţi şi spun că, din cauza numărului mare de gherete, nu mai au pe unde merge.

"Pretura de sector a primit indicaţii ca să fie evacuate. Chiar dacă a avut acolo nişte scheme coordonate, de pretură, pretura a fost indusă în eroare. Ultima perioada, hai să-i zic jumătate de an, nu am mai avut situaţii de tipul acesta", a afirmat primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu.

Recent, Primăria Capitalei a stopat definitiv eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru gheretele noi.

Lasă un comentariu