Sheriff CAMPIOANĂ! Sheriff Tiraspol a învins cu 2:0 echipa Milsami Orhei

Embed:

Sheriff Tiraspol este campioana Moldovei la fotbal. Tiraspolenii şi-au asigurat titlul după ce au învins astazi cu scorul de 2 la 0 echipa Milsami Orhei. Sheriff a devenit campioana de două ori în acelaşi an, deoarece această ediţie a Diviziei Naţionale a fost una de tranziţie.

Din sezonul următor, campionatul Moldovei se va desfăşura după formatul primăvara-toamnă. Joi, Sheriff poate deveni prima echipă din Moldova care se califica în primăvara europeană, urmând să întâlneasca formaţia FC Zlin în Liga Europa în direct la Canal 3.

Sheriff avea nevoie de un egal în meciul de la Orhei cu Milsami pentru a-şi asigura titlul de campioană cu o etapă înainte de finalul Diviziei Naţionale. Tiraspolenii au rezolvat soarta campionatului încă din prima repriză. Mijlocaşul belarus Iurii Kendîş a marcat ambele goluri ale oaspeţilor în primul sfert de oră.

Nemulţumit de unele decizii luate de arbitru, un suporter al echipei Milsami a intrat pe teren şi i-a cerut socoteală centralului Iurie Rohin. Forţele de ordine au intervenit la timp şi l-au escortat pe microbist în afara stadionului. Această ediţie a Campionatului Moldovei s-a desfăşurat timp de patru luni, deoarece a fost una de tranzişie.

Din sezonul următor, Divizia Naţională va trece la calendarul primăvara-toamnă. În urma succesului de la Orhei, Sheriff a devenit campioană pentru a 16-a oara şi şi-a asigurat prezenţa în sezonul următor al Ligii Campionilor.

"Nu a fost un campionat uşor. Poate că nu l-am început în cea mai bună manieră, pentru că nu ne-am aflat pe primele poziţii din start. Însă după ce am urcat pe primul loc am gestionat foarte bine restul etapelor rămase. A fost greu, pentru că este un campionat scurt, iar orice greşeală este fatală în acest caz", a spus antrenorul Sheriff Tiraspol, Roberto Bordin.

"Foarte scurt, însă noi ne-am pregătit pentru aceasta aşa că am fost cei mai pregătiţi, cei mai concentraţi. Din acest motiv merităm. MUSCA Un meci greu cum şi am aşteptat, însă am învins şi a fost un meci frumos", a afirmat fundașul Sheriff Tiraspol, Petru Racu.

Săptămana viitoare, gruparea tiraspoleană poate încheia en-fanfare un an de vis. Sheriff va întâlni, joi, echipa cehă FC Zlin în Liga Europa, iar în cazul unei victorii ar putea obţine calificarea din grupe. Meciul care poate intra în istoria fotbalului moldovenesc va fi transmis de Canal 3 de la ora 22:00.

Lasă un comentariu