Şi-au măsurat puterile. 170 de bărbaţi din Moldova au participat la Campionatul de Armwrestling

Embed:

Cei mai puternici bărbaţi din ţara noastră şi-au măsurat, astăzi, puterile la Campionatul Național de Armwrestling. La eveniment au participat 170 de persoane, printre care sportivi cu experienţă, dar şi tineri începători şi chiar sportivi cu nevoi speciale.

Cei din urmă au demonstrat că o persoană este cu adevărat puternică atunci când reuşeşte să meargă înainte, în pofida greutăţilor. Câștigătorii au plecat acasă cu diplome și premii bănești.

Acum 14 ani, Victor Malic a fost implicat într-un grav accident rutier, în urma căruia a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. Bărbatul nu și-a pierdut, însă, pofta de viață şi încrederea de sine, iar acum este un exemplu de curaj pentru cei din jurul său.

"Am avut un accident, dar nu lăsăm mâinile jos. 90 de procente în viața noastră acuma este în mâini. Anul acesta pentru prima dată particip. Din curiozitate chiar am venit", a spus participantul Victor Malic.

Printre cei care au venit să-şi încerce puterile este şi Constantin, un adolescent de numai 17 ani, care practică acest sport matur, armwrestlingul, deja de mai bine de un an. Băiatul are aspiraţii măreţe şi spune că se visează.

"La campionatul mondial. E important totul și viteza, și puterea. Am avut emoții", a zis participantul Constantin Guțu.

Competiţia a fost urmărită de mai mulţi susţinători ai concurenţilor, dar și de deputatul democrat Constantin Țuțu, care a primit o diplomă de gratitudine.

"Mesajul meu este foarte simplu: trofee gratis nu se dau niciodată. Trebuie să munceşti foarte mult. Nu am un anumit gen de sport pe care îl susţin. Susţin toate genurile de sport din Republica Moldova şi toţi sportivii", a declarat deputatul PDM, Constantin Țuțu.

Câștigătorii vor pleca, în luna mai, la Campionatul European de Armwrestling, care va avea loc în capitala Bulgariei, Sofia. 

Lasă un comentariu