Şi-au testat inteligenţa. Mai mulţi tineri din Moldova vor să fie membri MENSA

Cei mai inteligenţi oameni din ţara noastră şi-au dat întâlnire la un concurs organizat de MENSA Moldova. Participanţii au rezolvat probleme de logică şi şi-au măsurat IQ-ul, cu scopul dea fi incluşi în organizaţia persoanelor cu cel mai înalt coeficient de inteligenţă. 

Alexandrina Moraru a venit la concurs însoțită de mama sa. 

"Sinceră să fiu, doresc să plec în afara țării, pentru că la liceul unde studiez, științele reale le învăț în engleză și mi-ar fi ușor să merg mai departe, de exemplu, în țările europene", a spus eleva Alexandrina Moraru.

Mama Alexandrinei spune că fata nu a avut niciodată nevoie de ajutor la teme.

Dinu Cumpăt are 15 ani și este pasionat de industria constructoare de mașini. Calculează de la 5 ani, iar acum e cel mai bun din clasă la fizică, iar uneori îşi corectează chiar şi profesorul.

"Când apar astfel de momente chiar încerc să-i spun profesorului și dacă greșesc, cer scuze, dacă nu, profesorul se bucură și îmi mulțumește", a zis elevul Dinu Cumpăt.

MENSA Moldova le dă șansa celor ca Alexandrina sau Dinu să facă cunoștință cu persoane cu un IQ ridicat și să-și împărtășească experiența.

Organizatorii spun că au descoperit deja în Moldova câțiva tineri cu potenţial.

"Deci, cei care vor obține acest scor de peste 132 vor adera și vor intra în comunitatea internațională care acum are peste 130 de mii de membri în peste o sută de țări", a spus preşedintele MENSA Moldova, Marian Onică.

Cei care vor să-şi încerce puterile trebuie să se înscrie în prealabil și să achite o taxă de participare de o sută de lei.

Lasă un comentariu