Silvia Radu: Exdrupo are nevoie de investiţii serioase, iar autorităţile vor trebui să elaboreze un plan pentru reabilitarea parcului de autospeciale

Embed:

Angajaţii de la Întreprinderea Exdrupo susţin că sunt gata pentru sezonul rece, deși, recunosc că autospecialele din dotare sunt prea vechi, iar muncitorii le repară uneori chiar şi de câteva ori pe zi.

De acest lucru, s-a convins și primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, care a întreprins astăzi o vizită la întreprindere. Edilul interimar a menţionat că Exdrupo are nevoie de investiţii serioase, iar autorităţile vor trebui să elaboreze un plan pentru reabilitarea parcului de autospeciale.

Angajații întreprinderii spun că unele autospecialele sunt reparate de câteva ori pe zi, dar promit că toată tehnica va fi pregătită pentru ninsori.

"Schimbăm râzâna, nouă punem. E veche tare şi noi buxam şi când ieşeam la împins omătul, noi buxam. Se aşteaptă ninsori, nu ştiu ce se aşteaptă şi până vineri trebuie să fie toată tehnica gata", a spus angajatul Exdrupo, Ion Gavriluță.

"Suntem gata, iată îl terminăm azi şi suntem gata să ieşim dacă va cădea zăpada. Nu e o problemă. Tehnica la noi e tare ''serioasă". Mi se pare că tătâca a lucrat pe dânsa. Câţi primari au fost, tot vin, se uită şi spun că o să fie. Dar în ce an o să fie, cred că copiii mei când vor fi mari", a menționat angajatul Exdrupo, Petru Puica.

Directorul întreprinderii muncipale Exdrupo, Ștefan Racu, a anunţat că materialul antiderapant necesar a fost deja cumpărat.

"Patru mii de tone sunt pregătite de nisip și trei mii de sare sunt în drum deja de la furnizor. Echipamentele sunt foarte depășite și în condițiile de exploatare intensă trei muncitori, lucrează pe unul și același utilaj din lipsa de utilaje. Cea mai veche mașină Anul de producere 1964. Ultima procurare a fost în 2012", a precizat directorul Exdrupo, Șefan Racu.

Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu a solicitat o listă a întreprinderilor ce dispun de utilaj pentru a ajuta Exdrupo.

"Îmi pare foarte rău că nu s-a investit până în ziua de astăzi în reabilitarea parcului existent, dar cred că este o muncă care trebuie planificată pe viitor şi prevăzută în buget. Unul din lucrurile importante, care trebuiesc prevăzute pentru sezonul de iarnă, este desigur echiparea resurselor umane cu echipamentul necesar", a afirmat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

În prezent, întreprinderea municipală "Exdrupo" are în dotare 80 de autospeciale. În cadrul acesteia activează 325 de muncitori.

Lasă un comentariu