Sindicatele susţin proiectul tichetelor de masă

Embed:

Tichetele de masă, oferite angajaţilor de către întreprindere ar putea creşte randamentul muncitorilor. De această părere sunt sindicaliştii dar şi locuitorii Capitalei. Miercuri, Andrian Candu a anunţat că proiectul tichetelor de masă a fost înregistrat în Parlament, iar în 2018 acesta ar putea fi implementat în ţara noastră. 

Vicedirectorul Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor, Sergiu Sainciuc, este de părere că, datorită tichetelor de masă, salariaţii vor mânca la timp şi în fiecare zi, iar asta le va spori randamentul .

"Dintr-un punct de vedere va asigura o protecţie suplimentară pentru salariaţi pentru a antrena sănătatea lucrătorilor. Va fi şi un bonus din partea angajatorului pentru o fidelitate", a spus vicedirectorul "Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor", Sergiu Sainciuc.

Directorul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Andrei Crigan, este convins că proiectul tichetelor de masă va contribui la dezvoltarea economică a ţării.

"Investitorii străini, care tot mai mult tatonează terenul din Republica Moldova sunt şi ei care au solicitat astfel de instrumente, şi pentru ei apariţia unui astfel de instrument va fi neapărat salutabil, şi în beneficiul lor", a afirmat directorul general AOFM, Andrei Crigan.

Iniţiativa de introducere a tichetelor de masă este susţinută şi de mai mulţi locuitori ai Capitalei.

Dacă proiectul va fi votat de Legislativ, atunci valoarea nominală a unui tichet de masă va constitui 45 de lei. Noile servicii vor putea fi prestate doar de către companiile private care au un capital social de cel puţin 10 milioane de lei.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, speră că legea va fi votată până la sfârșitul lunii iulie, pentru a fi implementată din 1 ianuarie 2018.

Acest sistem este aplicat în peste 30 de țări, printre care România, Germania și Franța.

Lasă un comentariu