Sistemul mixt, contestat. Liberalii au depus o sesizare la Curtea Constituţională

Embed:

Liberalii au depus, astăzi, o sesizare la Curtea Constituţională prin care cer verificarea constituţionalităţii adoptării sistemului mixt de vot. 

Liderul PL, Mihai Ghimpu, și vicepreședintele partidului, Valeriu Munteanu, afirmă că sistemul mixt de vot ar încălca drepturile cetățenilor.

Liberalii au susţinut o conferință de presă, la care au declarat că, prin implementarea votului mixt, va avea loc repartizarea neuniformă a circumscripţiilor, dar şi favorizarea locuitorilor din stânga Nistrului şi Găgăuzia.

Proiectul de lege a fost susţinut de 74 de deputaţi, iar liberali nu au participat la vot.

PL s-a retras din coaliţia de guvernare la sfârşitul lunii mai, în urma scandalurilor de corupţie din cadrul Primăriei Capitalei şi de la Ministerul Transporturilor, instituţii care erau conduse de liberali.

Declarațiile au fost făcute astăzi de către liderul PL, Mihai Ghimpu, și vicepreședintele partidului Valeriu Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă. Ei mai susţin că prin implementarea sistemului de vot mixt va avea loc repartizarea neuniformă a circumscripţiilor, dar şi favorizarea locuitorilor din stânga Nistrului şi UTA Găgăuzia.  

Proiectul de lege privind sistemul de vot mixt a fost votat de către 74 de deputaţi, iar deputaţii liberali nu au participat la vot.

Partidul Liberal s-a retras din coaliţia de guvernare la sfârşitul lunii mai, în urma scandalurilor de corupţie din cadrul Primăriei şi de la Ministerul Transporturilor. 

Lasă un comentariu