Situaţie halucinantă la Bălţi. Consumatorii sunt nevoiţi să plătescă serviciile de evacuare a gunoiului pentru cei decedaţi

Situaţie halucinantă la Bălţi. După ce a început să presteze servicii de evacuare a gunoiului din oraş, Direcția Reparații și Construcții Drumuri taxează inclusiv suflete moarte. Oamenii care de ani buni nu mai sunt în viaţă figurează în listele beneficiarilor pentru că agentul economic, care anterior era responsabil de colectarea deşeurilor, a refuzat să pună la dispoziţia primăriei baza de date actualizată a consumatorilor. Revoltaţi, zeci de oameni au venit să le ceară explicaţii autorităţilor responsabile. 

După ce a preluat atribuţiile de evacuare a gunoiului de la compania Salubruty Solution, acum o săptămână Întreprinderea Direcția Reparații și Construcții Drumuri din Bălți a eliberat primele facturi. Oamenii au descoperit cu stupoare că sunt nevoiţi să plătească inclusiv pentru rudele lor care, de ani buni, nu mai sunt în viaţă. 

Directorul adjunct al întreprinderii susține că s-a ajuns în această situaţie pentru că nu există, în acest moment, o bază de date actualizată a consumatorilor.

"Urmează ca cu fiecare cetățean în parte să lucrăm, astfel încât să actualizăm baza de date, să vedem câți locatari trăiesc pe adresele vizate", a spus directorul adjunct DRCD Bălți, Ciprian Țurcanu.

În luna decembrie a anului trecut, Primăria municipiului Bălți a reziliat contractul cu Solubrity Solution, iar serviciul de salubrizare a fost preluat de Direcția Reparații și Construcții Drumuri. Compania care presta anterior aceste servicii nu a transmis şi baza de date a consumatorilor pentru eliberarea facturilor, deşi a fost obligată de Consiliul Municipal.

Reprezentanţii Solubrity Solution au declarat că aceste informaţii sunt private și sunt de acord să le ofere doar în schimbul unei sume de bani.

Lasă un comentariu