Situaţie revoltătoare în raionul Cahul. Copiii de la grădiniţa din localitatea Frumuşica dorm pe podea

Embed:

Situaţie revoltătoare în raionul Cahul. Mai mulţi copii de la grădiniţa din satul Frumuşica dorm la amiază pe podea. Asta pentru că instituția nu a primit mobilierul comandat de la o firmă din Chișinău, încă acum două luni. Potrivit administraţiei grădiniţei, paturile trebuiau să fie livrate până pe 28 iulie. Reprezentanții companiei de mobilă afirmă, însă, că nu au încălcat nimic, deoarece în contract nu era prevăzută un termen limită de predare a mobilei. 

Până în această toamnă, grădiniţa din satul Frumuşica funcţiona în regim de şase ore. Consiliul Raional Cahul a dispus, însă, ca, din întâi septembrie, instituţia să lucreze 10 ore pe zi. Pentru ca cei mici să aibă toate condițiile necesare, administraţia grădiniţei a cumpărat 14 mese şi 15 paturi etajate, care au costat 50 de mii lei, bani alocați de Consiliul Raional.

"Sâmbătă ne-am întâlnit cu cei de la Consiliul Raional şi le-am spus că nu pot lua paturile, iar ei mi-au spus că greşeala mea a fost că le-am alocat toată suma odată, trebuia doar 10 procente", a zis directoarea grădiniţei din satul Frumuşica, Stela Olaru.

În lipsa paturilor, în orele amiezii, educatorii se văd nevoiţi să culce, cel puţin, 15 copii pe nişte saltele, întinse direct pe podea.

"Am mers în întâmpinare părinţilor, la rugămintea lor, pentru că majoritatea dintre ei lucrează şi nu au unde lăsa copii, iar decât să umble pe drumuri, ei au fost de acord să îi culcăm aşa. A fost propunerea lor", a spus educatoarea, grădiniţa din satul Frumuşica, Elena Platon.

Unii părinţi spun că sunt nevoiţi să accepte situaţia, întrucât muncesc şi nu au cu cine lăsa copiii.

Alţii îşi iau, însă, copiii acasă la prânz.

Reprezentanţii firmei de mobilă susţin că nu au maşini pentru a aduce mobilierul în sat. Asta deşi administraţia grădiniţei a achitat din start 2.500 de lei pentru transport.

Directoarea grădiniţei susţine că, dacă nici în această săptămână nu va primi mobilierul, va plăti din propriul buzunar o maşină care să aducă paturile. Aceasta ar costa-o pe femeie în jur de trei mii de lei.

Grădiniţa din Frumuşica este frecventată de 45 de copii.

Lasă un comentariu