Solicitare respinsă! Dorin Chirtoacă nu va participa la congresul de la Strasbourg

Embed:

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, nu va participa la Congresul Autorităților Locale și Regionale din țările Consiliului Europei, care va avea loc la Strasbourg pe 2 februarie. Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Buiucani a respins solicitarea edilului suspendat în acest sens.

Procurorii spun că o astfel de deplasare ar putea să influenţeze mersul anchetei. Asta în condiţiile în care forul de la Strasboorg a condamnat, anterior, suspendarea din funcţie a lui Dorin Chirtoacă.

"Luând în consideraţie că suntem la etapa incipientă, riscurile care au fost enumerate şi anterior persista în continuare. Şi anume eschivarea de a se prezenta în instanţa de judecată inclusiv tărăgănarea şi influenţarea examinării bulului mers adosarului în Instanţa de Judecată", a afirmat procurorul Anticorupţie, Dumitru Robu.

"Prin ceea ce s-a întâmplat azi, practic sunt însuşite atribuţii impoprii de către instanţă, pentru că asta înseamnă, indirect, o suspendare şi la nivel internaţional. Lucru pe care putea să-l facă doar Consiliul Europei, doar Consiliul Puterilor Locale, şi în nici într-un caz vreo instanţă din Republica Moldova", a spus primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

În luna decembrie, instanța i-a permis primarului suspendat să părăsească țara pentru a participa la funeraliile regelui Mihai I.

Tot astazi, Dorin Chirtoacă i-a cerut instanţei să anuleze decizia prin care a fost suspendat din funcţie şi să-i permită să sesizeze Curtea Constituţională în acest caz. Magistraţii judecătoriei vor lua o decizie referitoare la aceste solicitări la şedinţa din 19 ianuarie. Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. El riscă până la șapte ani de închisoare. Într-un alt dosar, edilul suspendat el este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu. El se află sub control judiciar.

Lasă un comentariu