Solicitarea procurorilor. Ei cer 10 ani de puşcărie pentru un presupus killer

Embed:

10 ani şi şase luni de puşcărie. Atât au cerut procurori pentru Iurie Parhomenco, unul dintre presupuşii killeri care ar fi fost implicat în cazul tentativei de omor a liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. În acest dosar, Parhomenco îşi va afla primul sentinţa deoarece şi-a recunoscut vina şi a cerut o procedură simplificată de judecare. 

"Acuzarea a luat în consideraţie faptul că inculpatul a solicitat examinarea cauzei într-o procedură simplificată, fiindcă s-a căit de cele comise. Astfel, că s-a solicitat o pedeapsă privativă de libertate pe un termen de 10 ani şi şase luni cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip închis", a spus procuror PCCOCS, Tatiana Vidrașco.

Potrivit procurorilor pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Parhomenco a găsit indivizii, care urmau să execute omorul, doi foşti participanţi la conflictul din Estul Ucrainei. Acesta şi alţi şase indivizi au ajuns pe banca acuzaţilor la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit oamenilor legii, inculpaţii au acţionat la comanda autorității criminale Grigore Caramalac, zis Bulgaru, învinuit în acelaşi dosar şi anunţat în căutare internaţională. În total în această schemă au fost implicate 17 persoane: opt au fost reţinute în aprilie la Chişinău, iar celelalte - în Ucraina.

Lasă un comentariu