Solicitări către ministrul Babuc din partea părinților și elevilor: Revizuirea programului şcolar, mai multe ore opţionale pentru liceeni şi regim alimentar mai sănătos

Embed:

Revizuirea programului şcolar, mai multe ore opţionale pentru liceeni şi un regim alimentar mai sănătos. Acestea au fost principalele solicitări ale părinţilor şi elevilor, care au avut astăzi o întâlnire cu ministrul Educaţiei, Monica Babuc, la un liceu din oraşul Străşeni. La discuţii au participat peste 50 de părinţi şi copii din mai multe raioane ale ţării.

Anterior, ministrul a mai discutat subiectul cu elevi din Chişinău, Cahul şi Bălţi.

Părinţii şi elevii sunt nemulţumiţi în special de numărul mare de ore de studiu.

"Am avut o discuţie extrem de interesantă în special cu elevii legat de modul în care văd ei aceste schimbări în curricula şi nu numai cu elevii dar şi cu părinţii lor care zilnic se confruntă cu această problemă de supraîncărcare fizică a elevilor în detrimentul calităţii procesului de învăţământ", a afirmat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Elevii din liceele cu predare în limba română au 13 discipline obligatorii, în timp ce copii din şcolile cu predare în limba rusă au 15 discipline obligatorii.

În liceului Academiei de Ştiinţă din Chişinău lucrurile stau altfel. Din 2013 aici este implementat un proiect inedit.

"Esenţa proiectului este de a oferi dreptul elevilor să îşi aleagă singuri configuraţia propriei instruiri, să aleagă doar ceea ce doresc să facă. În total sunt şase discipline obligatorii şi restul opţionale. Per total e clar că eficienţa creşte considerabil", a afirmat directorul Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Iurie Cristea.

Profesorii speră că şi în celelalte instituţii lucrurile se vor schimba.

"Avem aşteptări de la aceste discuţii sperăm ca într-adevăr munca profesorului să se centreze pe elev, să se centreze pe principiile educaţiei contemporane", a spus profesorul, liceul I. Inculeţ din Străşeni, Ion Condrea.

Sistemul educaţional va fi modificat din 2018.

Lasă un comentariu