Soluţii alternative. Aparatele de încălzire sunt la mare căutare

Embed:

Temperaturile din ce în ce mai scăzute sunt ca o mană cerească pentru vânzătorii de electrocasnice, care afirmă că, în această perioadă, aparatele de încălzire sunt la mare căutare. Cumpărătorii spun că doar aşa reuşesc să înfrunte frigul din apartamente, câtă vreme blocurile nu primesc căldură centralizată. 

Consultanţii din magazinele de electrocasnice spun că, în această perioadă, vând şi câte 200 de aeroterme pe zi. 

Familiile care locuiesc în case mai mari optează pentru convectoare. Preţurile variază între 500 şi 1.000 de lei.Specialiştii atenţionează că încălzitoarele cu elemente infraroşii nu trebuie amplasate în apropierea obiectelor uşor inflamabile.

"Pe încălzitoarele cu element infraroşu este strict interzis de pus de uscat hăinuţe, pentru că poate să apară incendiu. Acestea mai mult se folosesc în oficii, în depozite", a spus vânzătorul Alexandru Nanu.

Şi pompierii îndeamnă oamenii să fie mai precauţi, pentru a evita tragediile.

"Să nu utilizeze aparate electrice improvizate, nestandartizate sau care au fost defectate şi ulterior reparate de persoane nespecializate. În cazul când sunt folosite, ele trebuisc monitorizate, ca oamenii să stea în încăperile respective", a afirmat ofiţerul de presă al SPCSE, Liliana Pușcașu.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale va lansa, în curând, o campanie de informare privind regulile de exploatare a sobelor.

Lasă un comentariu