Sondaj IMAS: Cine sunt politicienii care au făcut lucruri concrete pentru Republica Moldova

Embed:

Şeful statului, Igor Dodon, premierul Pavel Filip şi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, sunt politicienii care, în ultimii doi ani, au făcut cele mai multe lucruri pentru ţara noastră. De această părere sunt respondenţii care au participat la barometrul socio-politic, realizat de IMAS la comanda Partidului Democrat. La întrebări au răspuns aproape 1.100 de persoane din 76 de localităţi.

Potrivit sondajului, majoritatea respondenţilor, mai exact 16,6 la sută, consideră că politicianul care a făcut cele mai multe lucruri concrete pentru Moldova, în ultimii doi ani, este preşedintele Igor Dodon.

Acesta este urmat de premierul Pavel Filip, care a fost menţionat de 8 procente dintre cei chestionaţi. Pe locul trei s-a clasat preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, apreciat de 6,5 la sută dintre moldoveni. Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, şi preşedintele PAS, Maia Sandu, au fost menţionaţi de aproximativ 2,5 la sută dintre respondenţi. Iar preşedintele DA Andrei Năstase şi fugarul penal Renato Usatîi au acumulat doar câte 2 procente.

Moldovenii i-au menţionat şi pe viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, dar şi pe primarul de Orhei, Ilan Şor, care au obţinut 1,9 şi 1,7 la sută dintre aprecieri.

Participanţii la sondaj au mai fost rugaţi să aprecieze activitatea politicienilor cu note de la 7 la 10. Cele mai bune rezultate le-au obţinut, la fel, preşedintele ţării Igor Dodon şi premierul Pavel Filip, dar şi primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu. În top s-au mai clasat preşedintele PAS, Maia Sandu, şi liderul comuniştilor, Vladimir Voronin.

27 la sută dintre cei chestionaţi au apreciat şi activitatea liderului PSRM, Zinaida Greceanîi, care este urmată de preşedintele DA, Andrei Năstase, şi fostul primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Peste 20 la sută dintre respondenţi au apreciat şi acţiunile preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, a lui Iurie Leancă, a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, şi a primarului de Orhei, Ilan Şor.

Studiul a fost realizat în perioada 16 februarie - 6 martie, iar marja de eroare este de plus/ minus trei la sută.

Lasă un comentariu