Sondaj: Tot mai mulți moldoveni au încredere în Guvernul Filip. Președintele țării Igor Dodon, în scădere

Embed:

Tot mai mulți moldoveni au încredere în Guvernul Filip și tot mai puțini în președintele țării, Igor Dodon. O arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Republican Internațional în perioada septembrie - octombrie 2017.

Potrivit studiului, numărul moldovenilor, care au încredere în acţiunile executivului a crescut cu 11 puncte procentuale, faţă de anul trecut. 

Potrivit datelor, în septembrie 2016, 25 la sută dintre participanţii la sondaj și-au exprimat încrederea în Guvernul condus de Pavel Filip.

Şase luni mai târziu, în martie 2017, numărul celor care sunt de acord cu acțiunile Executivului a crescut cu trei puncte procentuale și a ajuns la 28 la sută.

Cea mai mare creştere a fost înregistrată însă în perioada martie - octombrie 2017, când 36 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că au încredere în acţiunile premierului şi a cabinetului de miniştri.

În timp ce popularitatea Guvernului Filip este în creștere, încrederea în președintele țării este în scădere. Astfel, în perioada martie - octombrie 2017, susținerea pentru Igor Dodon a căzut de la 54 la sută la 48 de procente.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 septembrie - 17 octombrie, pe un eşantion de 1.514 de persoane. Marja de eroare este de plus, minus 2,5 la sută.

Lasă un comentariu