Specialiştii au testat astăzi apa în centrul Capitalei

Embed:

Au făcut coadă pentru a-şi testa apa. Zeci de oameni au venit astăzi în Grădina Publică "Ștefan cel Mare", unde experţii au făcut teste gratuite pentru toţi doritorii. Cele mai proaste veşti le-au primit locuitorii din suburbii ale căror probe nu au corespuns normelor.

Oamenii spun că se tem să consume apa din fântâni, iar după investigaţii nu o vor mai folosi nici pentru agricultură. Acţiunea de astăzi a devenit deja una tradiţională şi se organizează de Ziua Mondială a Apei. Verificările au fost efectuate de către specialiştii Centrului de Sănătate Publică împreună cu cei de la "Apă-Canal Chişinău".

Acest bărbat a adus pentru testare apă din oraşul Criuleni. 

Organizatorii spun că scopul acestei acţiuni este de a motiva oamenii să consume apă de calitate.

"Observ din an în an calitatea apei mai ales din fântânile din suburbiile municipiului este de o calitate mai proastă şi aici mă refer şi la indicatorii micro biologici cât şi la cei chimici care nu corespund normelor sanitare", a spus şefa Centrului de Sănătate Publică Chişinău, Luminiţa Suveică.

Potrivit datelor oficiale, doar 30 la sută dintre oamenii care locuiesc în suburbiile Capitalei au acces la apă potabilă de calitate.

Lasă un comentariu