Spectacol de excepţie. Stelele baletului mondial s-au reunit la Chişinău

Embed:

"Stelele baletului mondial" s-au reunit aseară la Chișinău într-un concert de gală. 14 soliști originari din Republica Moldova care evoluează pe scenele din Viena, Veneția, Moscova, Sankt Petersburg, Sofia și Berlin, au oferit iubitorilor de artă un grandios spectacol.

Mihai Susnovschi născut în Moldova, lucrează de mai bine de 17 ani ca prim - solist la Opera de Stat din Viena.

"Am început școala de balet la Liceul Coregrafic din Chișinău, la 13 ani am plecat în Viena, am primit o bursă de-a lui Rudolf Nureyev care era cel mai bun dansator din lume atunci și acuma, și am terminat conservator din Viena și apoi am fost la o ediție unde am câștigat 15 contracte din lume, dar totuși mi-am ales Viena", a spus prim-solist Opera de Stat din Viena, Mihai Susnovschi.

O altă solistă renumită, care a evoluat aseară pe scena Palatului Republicii este Cristina Țipirig, angajată de doi ani la Teatrul din Veneția.

"E o plăcere enormă să ne întoarcem aici, să ne revedem prietenii, sunt persoane cu care am lucrat într-un colectiv, sunt persoane cu care am mers în turnee, sunt persoane cu care am studiat împreună. Deci e fantastic să fim toți împreună din nou", a comentat solistă Teatrul de Operă şi Balet Veneţia, Cristina Ţipirig.

Spectatorii au rămas încântaţi de grația artiștilor.

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în țara noastră. 

Lasă un comentariu