Spectacol de muzică clasică în aer liber la Teatrul Verde din Capitală

Partituri clasice în perfectă armonie cu natura. Acest lucru a fost demonstrat aseară la Teatrul Verde din Capitală. Sute de oameni au avut parte de un spectacol muzical interpretat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale.

Anul acesta, concertul a debutat cu motoul "O călătorie muzicală prin Germania" cu ocazia împlinirii celor 25 de ani de stabilire a relaţiilor diplomatice dintre Germania și Moldova. De la eveniment nu a lipsit ambasadoarea Germaniei în Moldova și Viceministrul de Externe, Lilian Darii, care au venit cu un mesaj.

"Sunt multe lucruri care unesc țările noastre, însă unul ne unește în mod deosebit, dragostea pentru muzică", a spus ambasadoarea Germaniei în Moldova, Ulrike Knotz.

"Am trecut un punct al maturității, 25 de ani și sper că pe viitor ne va fi mai ușor să edificăm o Europă comună", a menţionat viceministru de Externe.

Oamenii au rămas încântați de faptul că totul a fost organizat în aer liber:

"O idee foarte bună. În Europa se susțin concerte în stradă. Chiar și în orașul Londra se instalează pianul în stradă și se cântă".

"Sunt impresionat de felul în care Dumneavoastră aici la Chișinău o pregătiți, se vorbește în trei limbi, prezentatoare face o muncă extraordinară, soliștii sunt nemaipomeniți, atmosfera și oamenii extraordinară la fel, sunt încântat".

"Presupun că asta-i o variantă de odihnă culturală și după o săptămână de muncă putem să ne relaxăm și e o atmosferă destul de bună".

Timp de două ore, amatorii de muzică clasică au ascultat cele mai renumite opere a lui Wagner, Bach și Handel. Concertul de vară a fost organizat cu suportul Ambasadei Germane, iar intrarea a fost liberă.

Lasă un comentariu