Spectacol în aer liber. Eugen Doga va susţine un concert la Castelul Mimi

Embed:

Maestrul Eugen Doga va susţine un concert în aer liber la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi. Amatorii muzicii clasice se vor putea delecta cu cele mai cunoscute melodii ale compozitorului şi vor putea admira monumentul arhitectural în data de 20 august. Artistul va fi acompaniat de orchestra Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”.

Spectacolul va începe la ora 19:00 și va dura aproximativ două ore. Organizatorii spun că au pregătit pentru oaspeţi o surpriză.

"Este un concert de cameră, doar că în aer liber. O să fie ceva extraordinar, deosebit și seara va culmina cu un duet să-i spunem așa, al Maestrului și a fântânei noastre dansatoare care luminează sub muzica maestrului", a spus managerul general al Castelului Mimi, Cristina Frolov.

Scaunele pentru spectatori vor fi amenajate în faţa castelului, chiar lângă havuz. 

"Vom cânta pentru lume. Sperăm că se va aduna această lume și ne vom bucura împreună", a comentat compozitorul, Eugen Doga.

Prețul unui bilet este de 500 de lei. Castelul Mimi a lansat, recent, primul havuz muzical din ţara noastră, iar la inaugurare a fost regizat un spectacol pe melodia “Gingașa și tandra mea fiară”, semnată de compozitorul Eugen Doga.

Evenimentul de pe 20 august este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării şi este dedicat celei de-a 80-a aniversări a maestrului Doga.

Pentru a-l celebra pe artist, autorităţile vor organiza, în total, patru concerte. Celelalte trei urmează să aibă loc luna viitoare, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni, la Cetatea Soroca și la conacul „Manuc Bey” din Hîncești.

Lasă un comentariu