Spectacol pe cer. Eclipsa parţială de lună, văzută pe jumătate de glob

Embed:

Imagini spectaculoase au putut fi văzute, aseară, pe cer. Eclipsa parţială de Lună a fost vizibilă în mare parte din emisfera estică, din Europa şi până în Australia, adică pentru aproape 6 miliarde de oameni. Satelitul natural al Pământului a oferit un adevărat spectacol de culoare şi pentru locuitorii ţării noastre.

Fenomenul astronomic a început la ora 19:00, ora Moldovei, și a durat până aproape de miezul nopții. Eclipsa parțială de Lună a fost vizibilă în Europa, Australia și Africa.  

În capitala Greciei, Atena, de exemplu, mii de oameni s-au adunat pe colina pe care este amplasată Acropola, pentru a admira spectacolul celest.

Iar în România, curioșii s-au adunat la Observatorul Astronomic de la București, pentru a vedea de aproape fenomenul.

Luna a fost admirată de amatori şi la Observatorul Astronomic de la Universitatea Tehnică din Chişinău. 

"Soarele, luna și pământul nimeresc pe o linie dreaptă toți trei. Pământul se află între lună și soare, umbra pământului cade pe lună. Asta și este eclipsa de lună", a spus astronomul Vitalie Chistola.

Următoarea eclipsă de lună va avea loc pe 31 ianuarie 2018 şi va fi una totală. Fenomenul va fi vizibil doar pe teritoriul Statelor Unite. În Moldova, eclipsa va fi parțială.

În popor se spune că acest fenomen astronomic este considerat de bun augur pentru a renunța la obiceiurile proaste.

O eclipsă de lună nu putea trece neobservată, mai ales, aici la Universitatea Tehnică din Capitală, unde mă aflu acum. Fenomen de mare interes pentru oamenii de ştiinţă şi cel puţin curios pentru amatori, eclipsa de lună care a avut loc în această seară se va mai repeta în circumstanţe similare doar că abia peste 18 ani. 

Lasă un comentariu