Sprijin important. Luxemburgul susţine reformele implementate de Moldova

Embed:

Luxemburgul susține reformele inițiate de Republica Moldova și apreciază evoluția implementării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Declarația a fost făcută de ministrul de Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn care efectuează o vizită de lucru la Chişinău. Asselborn a menționat  în cadrul unei întrevederi cu ministrul de Externe de la Chişinău că susține Moldova în soluţionarea diferendului transnistrean.

"Noi, Uniunea Europeană, suntem foarte mândri că putem ajuta Moldova în realizarea reformelor în așa domenii ca ocrotirea normelor de drept, aplicarea legii, reforma justiției, libertatea mass-media, domeniul financiar-bancar și dezvoltarea economică. Problema transnistreană rămâne în continuare nesoluționată. Reiterez sprijinul Luxemburgului și Europei în găsirea soluției diferendului transnistrean", a declarat ministrul de Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn.

Andrei Galbur a menționat că țara noastră va prelua cele mai bune practici pentru dezvoltarea celor mai importante domenii din țara noastră.

"Am vorbit și despre importanța preluării experienței luxemburgheze în așa domenii precum dezvoltarea și reformarea sistemului financiar-bancar, domeniul afacerilor interne, protecția datelor, managementul situațiilor de criză", ministrul Afacerilor Externede la Chişinău, Andrei Galbur.

Andrei Galbur l-a invitat pe prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel să viziteze Republica Moldova.

Lasă un comentariu