Sprijiniţi de Guvern. Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbniţa - Tiraspol vor primi peste 1.200 de lei pentru fiecare hectar

Embed:

Proprietarii terenurilor agricole amplasate după traseul Rîbniţa - Tiraspol vor primi bani de la Guvern. Cabinetul de miniștri a alocat aproape opt milioane în acest sens. Fermierii vor încasa peste 1.200 de lei pentru fiecare hectar.

"Acest proiect a fost elaborat în vederea susținerii continue a proprietarilor care dețin terenuri agricole după traseul Rîbnița - Tiraspol, precum și a menținerii dezvoltării social-economice a localităților din zona de securitate", a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale, Liviu Volconovici.

Zona de securitate amplasată după traseul Rîbniţa-Tiraspol are o suprăfaţă de aproape 6.500 de hectare. Cei 5.500 de fermieri nu pot să prelucreze terenurile agricole din anul 2015, când administraţia separatistă de la Tiraspol a blocat accesul lor la loturile de pământ.

La sfârșitul anului trecut, a fost semnat un protocol care le permite țăranilor să aibă acces la terenuri. Aceștia trebuie să prezinte doar dovadă că dețin acte de proprietate asupra loturilor.

 

Lasă un comentariu