Start admiterii. Astăzi a început înscrierea în colegiile, şcolile profesionale şi centrele de excelenţă din ţară

Embed:

Astăzi s-a dat startul admiterii în colegiile, şcolile profesionale şi centrele de excelenţă din ţară. În prima zi de depunere a dosarelor, sute de tineri au făcut coadă la instituţiile de învăţământ mediu de specialitate, în speranţa că vor fi înscrişi primii pe listele de admitere. Alături de ei au fost părinţii, care i-au încurajat.

Vera Gobjilă din raionul Sîngerei a absolvit, în acest an, gimnaziul din localitate cu media 9,71. Tânăra spune că visează să devină medic, aşa că şi-a depus dosarul la Centrul de Excelenţă în Medicină "Raisa Pacalo" din Capitală.

"Socot că medicul este o persoană respectată, o persoană cu renume în lume şi trebuie să fie un specialist bun. Sper să fiu la buget şi să-mi ofere cămin", a zis eleva Vera Gobjilă.

La Centrul de Excelenţă în Medicină tinerii se pot înscrie la şase specialităţi, printre care tehnician dentar, asistent medical sau epidemiolog. În acest an, instituţia oferă 500 de locuri, majoritatea la buget.

"300 de locuri care sunt în bază de 12 clase sunt la buget. 70 de locuri la buget şi pentru ăştia gimnaziali, dar calificarea tehnician dentar şi farmacist sunt toate numai la contract. Contractul costă pentru farmacişti şi asistenţi medicali 7000 de lei, pentru tehnicieni dentari 10 mii de lei", a spus directorul Centrului de Excelenţă în Medicină, Ala Manolache.

Şi la Colegiul de Informatică din Capitală zeci de tineri au venit cu noaptea-n cap, pentru a depune primii dosarele.

Înmatricularea la toate cele 87 de instituţii de învăţământ mediu de specialitate din ţară se va desfăşura până pe cinci august. 

Lasă un comentariu