Start lucrărilor de reabilitare! Podul peste Nistru ce leagă localităţile Gura Bâcului şi Bâcioc va fi redeschis peste o săptămână

Embed:

Autorităţile au dat startul lucrărilor de reabilitarea a podului peste Nistru ce leagă localităţile Gura Bâcului şi Bâcioc şi promit că acesta va fi redeschis peste o săptămână. Primarii de pe ambele maluri spun că acum vor putea implementa proiecte comune. 

Muncitorii defrişează copacii care cresc de-a lungul traseului. 

Muncitorii de pe ambele maluri ale Nistrului spun că au mult de lucru, deoarece podul nu a mai fost folosit de 25 de ani.

Autorităţile locale spun că decizia privind redeschiderea podului este una istorică şi va contribui la dezvoltarea localităţii. 

"La noi în sat sunt agenţi economici care ar putea să deschidă aici o fabrică de textile, dacă vor avea forţă de muncă. Angajaţii pot fi atât din satul nostru, cât şi din Bâcioc", a spus primarul satului Gura Bîcului, Lilia Brehova.

Decizia privind redeschiderea podului între satele Gura Bâcului şi Bâcioc a fost semnată în data de 3 noiembrie de către reprezentanţii politici de pe ambele maluri ale Nistrului.

Podul a fost aruncat în aer în timpul Războiului de la Nistru din 1992.

Deşi a fost reparat la începutul anilor 2000, traficul rutier nu a mai putut fi reluat.

Anterior, delegaţia Uniunii Europene de la Chişinău a salutat decizia privind redeschiderea podului.

Lasă un comentariu