Statele Unite ale Americii salută reformele realizate de autorităţile de la Chişinău

Embed:

Statele Unite ale Americii salută reformele realizate de autorităţile de la Chişinău şi dau asigurări că sprijinul pentru ţara noastră în procesul de integrare europeană este de neclintit. Este mesajul transmis de oficialii americani delegaţiei modoveneşti, în frunte cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care se află în aceste zile într-o vizită de lucru în SUA.

Delegaţia moldovenească condusă de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a avut mai multe întrevederi astăzi cu congresmani americani. 

În cadrul întrevederilor, preşedintele PDM a vorbit despre ce se întâmplă în Republica Moldova, mai ales că congresmanii au fost foarte interesaţi să afle despre situaţia RM , într-un context regional destul de dificil. 

Vlad Plahotniuc le-a vorbit despre reformele care au loc la Chişinău , cum guvernarea încearcă să menţină RM în cursul său spre vest, care sunt reformele pe care le întreprind, mai ales în domeniul energetic, în domeniul mediului de afaceri.

De asemenea, congresmanii au fost invitaţi să vină în RM să vadă situaţia la faţa locului.

"Am povestit parteneriilor şi prietenilor noştri din America despre acţiunile, reformele în general, despre efortul care îl face guvernarea de la Chişinău pentru dezvoltarea ţării şi desigur pentru consolidarea relaţiilor noastre cu partenerii americani. Pentru noi a fost extrem de important ca prietenii noştri să afle din prima sursă care sunt aspiraţiile, planurile şi acţiunile care le facem noi la Chişinău fiind responsabili de actul guvernării", a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Oficialii de la Chişinău au avut întrevederi cu reprezentanți ai unor instituții publice americane și ai societății civile din SUA. Demnitarii moldoveni s-au întâlnit cu membrul Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, Will Hurd. Discuţiile s-au referit la reformele iniţiate de guvernarea de la Chişinău. Vlad Plahotniuc i-a invitat pe oficialii americani în Republica Moldova şi a primit în schimb mesaje de încurajare.

"Schimbările care se produc la noi în ţară, dar cel mai tare i-a impresionat desigur viteza şi determinarea cu care noi implementăm aceste reforme. Şi au încurajat toţi ritmul cu care noi modernizăm ţara. I-am invitat să vină la Chişinău şi să vadă cum şi ce facem noi pentru a schimba ţara spre bine", a afirmat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Oficialii moldoveni au mai discutat cu demnitarii americani despre situaţia din stânga Nistrului și despre securitatea energetică a Moldovei.

Din delegaţia ţării noastre care se află în SUA mai fac parte preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, vicepreşedintele legislativului Iurie Leancă şi ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari.

Lasă un comentariu