Menu
Embed:

Proteste violente la Kiev. Micii antrepenori, nemulțumiți de obligativitatea utilizării caselor de marcat, au blocat centrul orașului

Proteste cu îmbrânceli între poliție și manifestanți în capitala Ucrainei. Mii de oameni au protestat la Kiev împotriva implementării proiectului privind obligativitatea utilizării caselor de marcat de către micii antreprenori. Aceștia au blocat centrul orașului, iar ulterior au încercat să intre în clădirea Radei Supreme. În urma manifestațiilor, o persoană a fost reținută.

Potrivit poliției de la Kiev, bărbatul care a fost reținut a sărit la bătaie la oamenii legii. De dimineață, Serviciul de presă al MAI din Ucraina a anunțat că polițiștii și militarii Gărzii Naționale monitorizează centrul capitalei ucrainene. Pentru a le permite deputaților să intre în Rada Supremă, oamenii legii au format un coridor, iar pentru dispersarea mulțimii au folosit gaze lacrimogene.


În cadrul ședinței Radei, proiectul privind amânarea introducerii caselor de marcat nu a fost aprobat, așa că antreprenorii au atacat sediul Legislativului.

Proiectul privind obligativitatea utilizării caselor de marcat de către micii antreprenori conține câteva etape și a început să fie implementat în Ucraina în luna august. Manifestanții au plecat acasă doar după ce li s-a promis că proiectul ce ține de amânarea introducerii caselor de marcat va fi examinat din nou, în decembrie. În Ucraina au loc proteste deja de câteva zile, oamenii fiind nemulțumiți de introducerea carantinei în zilele de weekend, care prevede sistarea activității restaurantelor, cafenelelor, sălilor de sport și centrelor comerciale în zilele de sâmbătă și duminică.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.