Menu
Embed:

Campionatul European de fotbal. Partidele difuzate la PRIME, CANAL 5 și CANAL 3, vor putea fi urmărite în scuarul TNOB "Maria Bieșu" din Capitală

Au rămas zile numărate până va fi dat startul celui mai așteptat eveniment sportiv al acestei veri - Campionatul European de fotbal.
La Chișinău, amatorii "sportului rege" vor putea urmări toate partidele, care vor fi difuzate la PRIME, CANAL 5 și CANAL 3, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu" din Capitală.

Acolo are loc amenajarea unui orășel fotbalistic, unde au fost instalate trei ecrane gigantice și urmează să fie aranjate trei terase enorme.
Totul va fi gata până mâine, când va demara turneul final, promit organizatorii.

Muncitorii au început acum câteva zile amenajarea "orășelului fotbalistic" din centrul Chișinăului. Cu trei zile înainte de primul meci al turneului final EURO 2020 dintre Turcia și Italia, în scuar au fost deja montate trei ecrane gigantice.

75 de metri pătrați are ecranul principal pe care vor fi difuzate meciurile campionatului european. Este de tip LED, așa că imaginea, promit organizatorii, va fi ună superbă. Mii de microbiști vor putea urmări aici, concomitent, partidele difuzate de PRIME, Canal 3 și Canal 5. Așa că și atmosfera se așteaptă a fi una pe măsură.

"Va fi o imagine, 4 k să-i spunem așa. Vom avea un sunet de calitate, va ajunge orice emoție la urechea fiecărui microbist", a spus Veaceslav Crețu, organizator.

Aproape 4 mii de metri pătrați măsoară suprafața orășelului fotbalistic care va fi împărțit în trei zone. Partidele vor putea fi urmările atât de la terasa principală unde vor fi peste 100 de mese, cât și de pe scările Teatrului de Operă și Balet.

"Cea mai mare atmosferă se va simți anume aici pe scări. După care avem scuarul, unde vor fi mese. Mese pentru patru persoane, mese pentru 6 persoane. La fel și aripile stânga dreapta, care la fel sunt dotate cu mese", a menționat Crețu.

La cele două terase acoperite, una dintre care va fi destinată clienților VIP, organizatorii au instalat câte un ecran de 24 de metri pătrați.

"Este o zonă amenajată, iată băieții la moment seamănă iarba, vrem să creem o atmosferă de stadion. Vom avea amplasat mobilier moale. O zonă, să spunem așa, cu un comfort deosebit", a spus Veaceslav Crețu.

Berea va curge gârlă pe durata Campionatului European, promit organizatorii. Aici vor fi amenajate mai multe tarabe unde se vor vinde tot felul de gustări și băuturi răcoritoare. Vineri, microbiștii care vor veni aici să privească meciul de debut de la ora 22:00, vor avea parte de un program special.

"Deschiderea o vom avea de la ora opt. Vom avea surprize cu artiști autohtoni, un program cu dansatori, un program cu majorete", a declarat Crețu.

Microbiștii moldoveni așteaptă partidele cu sufletul la gură:

"O să fie bine. Panoul mare. Va fi liber. Se face pentru oameni câte ceva".

"Am pierdut bărbații. Soțiile vor găsi timp și pentru ele. Bărbații, pentru ei. E ceva frumos. Așa, o explozie de adrenalină. Este bine".

"La noi lumea un pic vrea să iasă pe afară, să mai privească, să se mai distreze, să se mai întâlnească unul cu altul. Demult nu s-au întâlnit băieții unii cu alții".

Turneul final EURO 2020 se va desfășura în perioada 11 iunie -11 iulie. Toate meciurile din cadrul competiției vor putea fi urmărite, în direct, la PRIME și CANAL 5, unde vor fi comentate în limba română, dar și la CANAL 3, unde vor fi comentate în limba rusă.

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.