Studiu: În 2016, la o mie de pasageri au fost pierdute cel mult șase genţi

Embed:

Pierderea bagajelor şi întârzierea zborurilor sunt probleme cu care se confruntă nu doar pasagerii din Moldova, dar şi călătorii din toată lumea.

Compania internațională care oferă servicii de IT operatorilor aerieni, SITA, a întocmit un raport al bagajelor pierdute în toată lumea. 

Potrivit studiului, în 2016, la o mie de pasageri au fost pierdute cel mult 6 genţi. Cifra este în scădere cu 12, 5 la sută față de 2015. Totodată, aproape jumătate din bagaje au fost recuperate de operatorii aeriene și întoarse proprietarilor.

Șansele ca bagajul tău de cală să fie pierdut au scăzut drastic în ultimii zece ani, cu 70 la sută. Companiile aeriene din toată lumea depun eforturi mari pentru a îmbunătăți calitatea păstrării și transportării bagajelor. Asta deoarece aceasta aduce venituri foarte mari.

În 2016, doar operatorii aerieni din Statele Unite au înregistrat venituri de peste 4,2 miliarde de dolari din transportarea bagajelor. În același timp însă, au achitat peste 2,1 miliarde de dolari pentru gențile pierdute. 

Un alt raport, întocmit de Flight Stats arată că, în ultimele trei luni, peste 690 de mii de zboruri au decolat sau aterizat cu întârziere, iar peste 40 de mii au fost anulate.

Lasă un comentariu