Studiu: Perioada cea mai bună pentru a posta o poză pe reţeaua de socializare Instagram

Într-o societate dependentă de reţelele de socializare, am ajuns să ne alimentăm narcisismul cu like-uri şi share-uri, iar un selfie reuşit este un "must have", dacă nu vrei să fii considerat expirat de unii. Dar câteodată, chiar şi cea mai bună fotografie poate fi umbrită de un "timing" prost.

Din fericire, cercetătorii s-au gândit şi la acest aspect şi au descoperit care este perioada cea mai bună pentru a posta o poză pe faimoasa reţea de socializare Instagram.

Analizând datele a peste 1,2 milioane de postări, pagina Hopper HQ a aflat că cel mai bine este să postezi între 18:00 şi 19:30 în timpul săptămânii, şi la ora 11 dimineaţa în weekend. Este momentul când pe reţeaua de socializare se află cele mai multe persoane, care vor vedea postarea şi vor interacţiona cu ea, scrie CANAL3.MD.

Datele analizate au mai arătat că anumite filtre ajută o postare să aibă un succes garantat.
Astfel că Gingham nu doar că este cel mai popular filtru, dar atrage cele mai multe like-uri şi comentarii. Pe locul doi se situează Clarendon. De asemenea, contează şi ce fotografiezi. Potrivit Hopper HQ, imaginile care se bazează pe experienţa personală precum scăderea în greutate sau călătoriile pe care le faci, strâng cu 22% mai multe comentarii şi like-uri.

După experienţele personale, fotografiile cu animale generează interacţiune, urmate de cele cu apusuri şi plaje.

Lasă un comentariu