SUA, în pragul unui dezastru ecologic! La o uzină chimică au avut loc două explozii puternice

Embed:

O nouă lovitură pentru statul american Texas, afectat de uraganul Harvey. Din cauza inundaţiilor puternice, la o fabrică de produse chimice din localitate s-au produs două explozii, după ce sistemele de răcire au cedat. În urma deflagraţiei, un om a fost rănit, iar alţi nouă s-au intoxicat cu fum.

Autorităţile se tem că s-ar putea produce noi explozii, care ar putea pune în pericol vieţile a mii de locuitori din zonă.

Autorităţile din Texas au anunţat că oamenii aflaţi în apropiere de uzina de produse chimice au fost deja evacuaţi. Între timp, meteorologii susţin că uraganul Harvey a mai pierdut din intensitate, în schimb ploile abundente din Texas şi Lousiana vor continua. Potrivit ultimelor date, 35 de oameni au murit din cauza furtunii.

Salvatorii americani nu exclud că numărul victimelor ar putea creşte, după ce apele se vor retrage.

Până acum, pagubele provocate de uraganul Harvey se ridică la 130 de miliarde de dolari.

Celebrul actor Leonardo DiCaprio s-a arătat solidar cu sinistraţii. El a anunţat că va dona un milion de dolari pentru înlăturarea consecinţelor furtunii.

Între timp, patru brutari de origine mexicană, care au fost prinşi într-o panificaţie timp de două zile din cauza uraganului, au copt sute de pâini, din două tone de făină, pe care le-au împărţit victimelor inundaţiilor.

Lasă un comentariu