SUA - mai duri cu Moscova. Senatul american a votat noi sancţiuni împotriva Rusiei

Embed:

Senatul american a adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei, pentru presupusa implicare a Moscovei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016. 85 de membri din o sută ai senatului au votat pentru aprobarea măsurii, care include și un mecanism, ce nu-i va permite președintelui american, Donald Trump să ridice sancțiunile, fără aprobarea Congresului.

Acordul urmează a fi examinat de către Camera Reprezentanților de la Casa Albă, care va lua o decizie finală. Dacă proiectul de lege va fi aprobat, atunci SUA va impune Kremlinului sancțiuni suplimentare în industriile minieră şi metalurgică dar şi a transporturilor.

Totodată, sancţiunile vor viza şi unele persoane, care au fost găsite vinovate de abuzuri împotriva drepturilor omului, furnizarea de arme guvernului sirian și comiterea de atacuri informatice din partea guvernului.

Presa străină scrie că, Germania şi Austria au criticat sancţiunile și au menționat că acestea ar putea afecta companiile care distribuie gaze naturale din Rusia către Europa.

Lasă un comentariu