Surpriză pentru profesori. PDM a organizat un concert în cinstea pedagogilor

Profesorii din raionul Ialoveni au avut parte de o adevărată sărbătoare organizată de Partidul Democrat din Moldova. În semn de înaltă apreciere, dascălii au primit flori şi au putut asista la un concert de excepţie. Pe scenă au evoluat mai mulţi interpreţi. 

Andrei şi Anastasia Guţanu şi-au dedicat cei mai frumoşi ani din viaţă copiilor. Soţii sunt împreună de 50 de ani, iar peste 40 i-au petrecut la catedră. Împreună, au îndrumat paşii a zeci de generaţii de elevi.

Soţii Guţanu şi ceilalţi dascăli au primit în dar flori din partea organizaţiei teritoriale Ialoveni a Partidului Democrat din Moldova.

Pedagogii au avut parte şi de un concert pe cinste.

Dascălii au fost apreciaţi pentru munca lor.

"Profesorii sunt cei care mânuiesc arta de a sprijini descoperirea, profesorii sunt acei care primii scriu pe tabla vieţii fiecărui om", a zis preşedintele organizaţiei teritoriale PDM, Ialoveni, Ghenadie Sajin.

Pedagogii spun că au fost plăcut surprinşi. 

La eveniment a participat şi ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc. Ea a remarcat că susţinerea profesorilor şi, în special, a tinerilor specialişti este o prioritate pentru guvernare.

"În acest an au fost mărite subvenţiile care au fost oferite absolvenţilor specializărilor de pedagogie. Credem că acest lucru va fi urmat şi de alte acţiuni cele care vor încerca să le ofere condiţii mai bune de locuit tinerilor care vor fi repartizaţi în localităţile din RM", a afirmat -ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

În instituţiile de învăţământ din raionul Ialoveni activează aproape 400 de profesori.

Lasă un comentariu