Suspendat pentru a treia oară! Atribuţiile lui Dodon vor fi preluate de către Candu sau Filip

Embed:

O parte din atribuţiile preşedintelui ţării, Igor Dodon, vor fi preluate temporar, pentru a treia oară, de preşedintele Parlamentului sau de către premier.

Decizia a fost luată de magistraţii Curţii Constituţionale, în urma unei sesizări depuse de Partidul Democrat, după ce șeful statului a refuzat repetat să promulge legea cu privire la securizarea spaţiului informaţional, chiar dacă era obligat de lege să facă acest lucru.

La scurt timp după pronunţarea deciziei, Igor Dodon a scris pe o reţea de socializare că nu va ceda în faţa guvernării și nu va semna legi care contravin intereselor cetățenilor. Între timp, președinția a depus, astăzi, o sesizare la Curtea Constituțională prin care cere ca legea privind securizarea spaţiului informaţional să fie declarată neconstituțională.

La decizia Curţii Constituţionale, Dodon s-a mai aflat în situaţia de incapacitate de exercitare a atribuţiilor, atunci când a refuzat repetat să-l numească în funcţie pe ministrul Apărării, Eugen Sturza, dar şi atunci când a respins repetat lista cu noii membri ai Guvernului.

Lasă un comentariu