Sute de lei reducere la facturile de gaz! Cât au plătit moldovenii pentru primele luni de consum

Embed:

Întreprinderea Moldovagaz a recalculat tarifele pentru luna ianuarie şi februarie, iar primele facturi, calculate conform preţurilor reduse cu 20 la sută, au ajuns deja la consumatorii casnici. Aceştia au primit o singură factură pentru luna februarie, în care este inclus tariful nou pentru gazul consumat luna trecută, minus diferenţa de preţ din factura deja achitată pentru luna ianuarie.

Tatiana Raeţcaia locuieşte într-o casă cu cinci camere din centrul Capitalei. Femeia spune că, de la începutul sezonului rece, a achitat lunar, în medie, câte 1.300 de lei pentru gaz. 

"Pentru luna februarie trebuie să plătim 935 de lei şi 45 de bani, cu 250 de lei mai puţin. E o reducere considerabilă. Din banii economisiţi, o să cumpăr produse alimentare", a spus locuitoarea Capitalei, Tatiana Raeţcaia.

Şi Nina Munteanu din sectorul Rîşcani şi-a primit factura la gaz cu tariful recalculat. Din suma pe care trebuie să o achite pentru luna februarie i s-au scos 150 de lei pe care i-a achitat în plus în ianuarie.

"Acum ne va fi cu mult mai uşor. Această diferenţă de bani va rămâne în buzunarul nostru şi vom putea achita şi alte facturi pentru luna viitoare", a afirmat locuitoarea Capitalei, Nina Munteanu.

Locuitorii Capitalei care şi-au primit noile facturi s-au grăbit să le achite.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat reducerea tarifelor la gazele naturale, în medie, cu 20 de procente, vinerea trecută.

La începutul acestui an, premierul Pavel Filip a declarat că există premise pentru a micşora preţul gazelor naturale. Ultima dată, gazul s-a ieftinit pentru consumatorii finali în ianuarie 2016.

Lasă un comentariu