Târg cu SPINI. În Capitală a fost organizat Festivalul Cactuşilor

Embed:

În Capitală a avut loc, astăzi, un festival verde şi ghimpos, dedicat cactuşilor. Evenimentul a fost numit sugestiv "Don't Touch Me Day", în traducere "ziua în care să nu mă atingi". Vizitatorii au putut găsi la expoziţie zeci de soiuri de plante cu spini, ghivece şi chiar accesorii pentru cactuşi. Tot aici, doritorii au putut afla cum să aibă grijă de aceste plante.

Valeriu Ciolacu se declară un împătimit al cactuşilor. Bărbatul spune că a îndrăgit această plantă încă la vârsta de 7 ani, când şi-a cumpărat primul cactus în ghiveci. De atunci, el a adunat şi a îngrijit o adevărată colecţie, care, în prezent, numără o mie de exemplare de plante cu spini din 600 de soiuri.

"Toate sunt deosebite, dar iată sunt specii rare Ariocarpus Strigone. Acesta e Leuchtenbergia principis, un sort foarte rar şi foarte capricios. Deja el are 70 de ani", a zis crescătorul de cactuşi Valeriu Ciolacu.

Unii vizitatori spun că au venit la festival pentru a-şi suplini colecţiile de "ţepoşi".

În cadrul evenimentului, doritorii au putut afla cum să realizeze o compoziţie din cactuşi, dar şi cum să îngrijească aceste plante.

De la târg nu au lipsit meşterii hand-made, care au realizat lucrări tematice.

Organizatorii spun că au încercat să adune în acelaşi un loc toţi amatorii plantelor cu spini.

"S-a născut acest festival din pasiunea personală faţă de cactuşi. Avem în jur la 16 participanţi de cactuși", a spus organizatorul Nathaniel Kowalsky/

Preţul unui lăstar ajunge până la 50 de lei. Festivalul cactuşilor se desfăşoară la Chişinău pentru a doua oară.

Lasă un comentariu