Taximetrişti inconştienţi. Lunar, la APC ajung zeci de plângeri de la consumatori

Embed:

Agenția pentru Protecția Consumatorilor primeşte în fiecare lună zeci de plângeri de la cetăţeni care sunt nemulţumiţi de calitatea serviciilor prestate de companiile de taxi. Oamenii sunt revoltaţi de comportamentul inconştient al unor şoferi, care, în unele cazuri, urcă beţi la volan sau chiar sub influenţa drogurilor. 

Pasagerii sunt nemulţumiţi, în special, că şoferii nu folosesc aparatele de taxare, iar în unele cazuri au un comportament inadecvat. Totodată, oamenii spun că îi irită că anumite companii refuză să preia comenzile. Lunar la Agenţia Pentru Protecţia Consumatorului ajung între 10 şi 20 de plângeri".

"Printre cele mai numeroase sunt comportamentul neadecvat al şoferului, limbajul licenţios al acestuia sau suspiciunea de consum de produse neautorizate. Se constată lipsa taximetrului, sau nefuncţionarea acestuia precum şi nesigilarea. Lipsa listei de preţuri precum şi lipsa ecusonului şoferului cu fotografia, numele şi prenumele", a spus inspectorul principal al APC, Nicolae Olăraşu.

Specialiştii spun că numărul taximetriştilor care ajung în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor la Dispensarul Republican de Narcologie este din ce în ce mai mare.

"Patru, cinci şoferi pe lună avem de la firmele de taxi cu consum de droguri, în stare de ebrietate, aproximativ cam aceeaşi cifră. Noi determinăm în rândurile la toţi şoferii o creştere a consumului de droguri. Ar trebui ceva de întreprins fiindcă ei pot fi depistaţi numai în rezultatul examenului medical. O testare la traseu în aparatele astea consumul de droguri nu este", a zis şeful Secţiei de testare a alcoolului, Gheorghe Roșior.

Pasagerii sunt revoltaţi de atitudinea inconştientă a unor şoferi de taxi.

Alţii sunt însă mai indulgenţi.

Taximetriştii recunosc că unii colegi de-ai lor au o atitudine nepăsătoare faţă de clienţi.

Premierul Pavel Filip s-a arătat deranjat de faptul că deşi a cerut anterior să fie întreprinse acţiuni pentru organizarea unui serviciu civilizat şi legal de taxi, situaţia nu s-a schimbat.

"Vedeţi cu ochiul liber, chiar dacă este lege, tot transportul de pasageri, trebuie să aibă plăcuţe de înmatriculare pe fundal galben. O să vedeţi taximetrişti care nu au aceste plăcuţe. Atunci când încasează banii de la oameni, o să vedeţi că niciun taximetrist nu dă bonul de plată. Nemaivorbind de starea tehnică şi chiar din punct de vedere al igienei în care se află nemijlocit taximetriştii, dar şi maşinile.  De aceea, noi avem toate serviciile şi toate instrumentele la îndemână pentru a face ordine, regulă", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Potrivit datelor Agenției pentru Protecția Consumatorilor, de la începutul anului la instituţie au ajuns peste 100 de plângeri pe companiile de taxi. Amenzile în acest sens ajung chiar şi până la 18 mii de lei. De cealaltă parte, agenții economici spun că șoferii competenți și responsabili sunt o raritate.

Lasă un comentariu