Tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord iau amploare. Ambasadoarea americană la ONU: Regimul de la Phenian va fi distrus, dacă va fi război

Embed:

Tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord iau amploare, după ce regimul de la Phenian a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală. Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit ieri într-o şedinţă de urgenţă, pentru a lua atitudine.

În cadrul reuniunii, ambasadoarea americană la Naţiunile Unite a declarat că regimul nord-coreean va fi distrus, dacă va fi război. 

"Dictatorul din Coreea de Nord a făcut ieri o alegere care aduce lumea mai aproape de război, nu mai departe de el. Nu am căutat niciodată un război cu Coreea de Nord, nici astăzi nu-l căutăm. Dar dacă războiul va avea loc, va fi din cauza actelor de agresiune continuate, aşa cum am văzut ieri. Dacă vine războiul, să fiţi siguri că regimul nord-coreean va fi complet distrus", a declarat ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley.

Nikki Haley a îndemnat toate statele să rupă legăturile diplomatice și comerciale cu regimul de la Phenian. La rândul lui, reprezentatul Chinei la ONU a declarat că ţara sa nu mai este un aliat al Coreei de Nord.

"Cerem ferm Phenianului să respecte rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU și să înceteze acțiunile care sporesc tensiunile în peninsula coreeană", a afirmat ambasadorul Chinei la ONU, Wu Haitao.

Chiar dacă, ieri, Kremlinul a condamnat testul Phenianului, reprezentantul Federaţiei Ruse la ONU a acuzat Satele Unite de escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreeană.

"În ultimele două luni și jumătate, Statele Unite și aliații săi par să fi pus la grea încercare răbdarea Phenianului. Mă refer inclusiv la manevrele militare neplanificate din octombrie şi la introducerea unor sancțiuni unilaterale", a precizat ambasadorul Rusiei la ONU, Vassily Nebenzya.

În context, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că ţara sa nu va rupe legăturile cu Phenianul, în pofida faptului că o astfel de solicitare a venit din partea preşedintelui american, Donald Trump.

Coreea de Nord a publicat o serie de fotografii de la lansarea ultimei sale rachete intercontinentale. În poze apare liderul comunist Kim Jong-Un. Liderul de la Phenian susţine că proiectilul este capabil să lovească întreg teritoriul continental al SUA.

Lasă un comentariu