Tentativa de omor a liderului PDM, Vlad Plahotniuc: Unul din cei şapte inculpaţi şi-a recunoscut vina

Embed:

Unul dintre cei şapte inculpaţi în cazul tentativei de omor a liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, şi-a recunoscut vina şi i se va reduce din pedeapsă. Decizia a fost luată, astăzi, de către magistraţii Judecătoriei Chişinău  în cadrul unei noi şedinţe de judecată în acest caz.  

Inculpaţii nu au vrut să discute cu presa. În schimb, unul dintre ei a vorbit în faţa magistraţilor. El şi-a recunoscut vina şi a solicitat o procedură simplificată de judecată.

"A admis cererea formulată de către unul dintre inculpaţi, privind examinarea cauzei în baza probelor, adică unul dintre inculpaţi solicită examinarea cauzei într-o procedură simplificată, specială", a spus procurorul PCCOCS, Denis Rotaru.

În urma solicitării, cauza penală a fost separată. De asemenea, magistraţii au stabilit că judecarea celor două cauze penale va fi efectuată în continuarea de Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Centru. Ultima decizie nu a fost agreată de către unii apărători.

"Cauza era de competenţa Judecătoriei Chişinău cu sediul Botanica de examinare, fiindcă ultimele acţiuni de urmărire penală s-au făcut în sectorul Botanica. De aceea, noi nu considerăm că este de competenţa Judecătoriei Chişinău cu sediul central", a afirmat avocatul Ion Modval.

Şapte indivizi, învinuiţi de tentativă de omor a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, au ajuns pe banca acuzaţilor la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit oamenilor legii, suspecţii au acţionat la comanda autorității criminale Grigore Caramalac, zis Bulgaru, învinuit în acelaşi dosar şi anunţat în căutare internaţională.

Indivizii sunt acuzaţi de patru infracţiuni: pregătirea omorului la comandă, păstrare ilegală de arme şi muniţii, intrarea şi şederea ilegală în ţara noastră, dar şi traversarea clandestină a frontierei.

Lasă un comentariu