Tineri socialişti din toată lumea s-au întâlnit în Moldova

Embed:

Membrii Uniunii Internaţionale a Tineretului Socialist s-au întrunit, astăzi, la Chişinău. La eveniment au participat tineri din Armenia, Georgia, Bulgaria, Suedia, Statele Unite, Ucraina şi România. Ei au discutat mai multe subiecte, precum: lupta împotriva discriminării şi corupţiei, promovarea valorilor social-democrate, integrarea europeană şi sistemul de vot uninominal. 

"Am discutat despre care sunt etapele de organizare a unor alegeri şi în acest context am menţionat ideea propusă de Partidul Democrat din Moldova referitor la votul uninominal, la care colegii din ţările bazinului Mării Negre s-au arătat foarte încântaţi, avem susţinerea lor pe acest subiect", a afirmat secretarul internaţional adjunct Organizaţia de Tineret a PDM, Victoria Strechi.

"Votul uninominal este un sistem care poate fi implementat în Moldova. Este un sistem electoral care permite controlul cetăţenilor asupra tuturor membrilor aleşi din Parlament", a declarat secretarul general al Uniunii Int. a Tineretului Socialist, Alessandro Pirisi.

Datele unor sondaje recente arată că aproape 80 la sută dintre moldoveni susţin modificarea actualului sistem electoral.

Lasă un comentariu