Tiraspolul s-a supărat. Sovietul Suprem condamnă declaraţia Parlamentului

Embed:

Tiraspolul condamnă declaraţia semnată ieri de parlamentarii de la Chişinău prin care aleşii au cerut Rusiei să îşi retragă atât pacificatorii cât şi militarii care păzesc depozitele cu muniții şi armament ale fostei Armate a 14-a. 

Într-un comunicat al Sovietului Suprem de la Tiraspol se menţionează că declaraţia vine să destabilizeze situaţia şi să alimenteze conflictul de la Nistru. Aşa numitele autorităţi de la Tiraspol pledează pentru păstrarea operaţiunii existente de menţinere a păcii.  

Şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin a venit cu o reacţie la replicile adresate ieri de prim-ministrul Pavel Filip şi spicherul Andrian Candu. Mai în glumă mai în serios oficialul rus a spus că poate veni la Tiraspol cu elicopterul sau cu motocicleta şi a postat pe facebook poze în care se află la bordul celor două vehicule.

Asta după ce oficialii de la Chişinău, i-au cerut repetat să nu vină cu un avion militar ci cu unul obişnuit sau cu un alt mijloc de transport.  

Rogozin însoţit de oficiali ruşi, urmează să vină în ţara noastră pentru a participa, la Tiraspol, la aniversarea celor 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru. 

Lasă un comentariu